Wat is Google Spreadsheets?

Veel bedrijven zijn bekend met het Microsoft Office-programma Excel. Met dit programma maak je spreadsheets (rekenbladen) waarop je berekeningen automatisch kunt laten uitvoeren. Sinds enkele jaren is er een alternatief voor Excel, genaamd Google Spreadsheets. Wat Google Spreadsheets precies is en wat je ermee kan, lees je hier.

Wat is Google Spreadsheets?

Google Spreadsheets is een online programma waarmee je spreadsheets (rekenbladen) maakt. De software is vergelijkbaar met Excel, maar hoeft niet eerst op je computer gedownload te worden. Je kunt de software online opvragen door in te loggen op je Google Account en naar docs.google.com te gaan.

Google Spreadsheets versus Microsoft Excel

Nu je weet wat Google spreadsheets is, vraag je je misschien af waarom je gebruik zou maken van Google Spreadsheets, in plaats van Microsoft Excel.

Het voordeel van Google Spreadsheets is dat je deze online gebruikt, via je browser. Hierdoor kun je eenvoudig spreadsheets delen met iedereen die een Google Account heeft. Wil je een bestand delen, dan hoef je hem niet eerst op te slaan en te mailen. Ook hoef je een bestand dat je wilt bekijken of bewerken niet eerst te downloaden. En je kunt eenvoudig tegelijkertijd online in een bestand werken.

Microsoft Excel biedt ook een online versie waarbij je deze opties ook hebt. Toch is de gebruiksvriendelijkheid van Google Sheets op dit gebied beter. Daarnaast heeft Google Sheets meer opties op het gebied van data-import en betere opties op het gebied van visualisatie.

Google Documenten en Presentaties

Bevalt het werken met Google Spreadsheets? Dan vind je de online tekstverwerker Google Documenten en de online presentatietool Google Presentaties misschien ook interessant.

Meer over Google Documenten.
Meer over Google Presentaties.

Google Account

Werken met Google Spreadsheets is helemaal gratis! Het enige wat je ervoor nodig hebt is een Google Account en toegang tot het internet. Een Google Account maken doe je hier. Het Google account geeft je toegang tot verschillende Google-producten, zoals Drive (opslagruimte voor bestanden), Documenten, Spreadsheets en Presentaties. Wist je dat je elk e-mailadres kunt gebruiken om een Google Account te maken? Dit hoeft dus niet per se een gmail-adres te zijn!

Google Marketing

DGOC Online Marketing is gespecialiseerd in alle vormen van online marketing, waaronder marketing via Google. Ben je benieuwd wat wij voor jouw bedrijf kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op.